Φοιτητική ζωή στην Βάρνα

Διαμονή

Είναι γεγονός πως το έργο ανεύρεσης στέγης και διαμονής είναι ένα καίριο ζήτημα με ιδιαίτερες δυσκολίες. Το Πολυτεχνείο της Βάρνας μεριμνάει, ώστε να εξασφαλίσει διαμονή σε όλους της τους σπουδαστές!

Για όσους προτιμούν τη διαμονή σε φοιτητικές εστίες προσφέρονται δίκλινα δωμάτια, με ατομικό μπάνιο. Ένα κρεβάτι σε δίκλινο δωμάτιο κοστίζει περίπου 30 ευρώ (70 BGN) ανά μήνα, χωρίς να συμπεριλαμβάνονται τα τέλη παροχής ηλεκτρικού ρεύματος και νερού. Τα τέλη ίντερνετ, νερού και ρεύματος δεν ξεπερνούν τα 20 ευρώ συνολικά μηνιαίως. Είναι πιθανό ωστόσο, οι σπουδαστές να επιθυμούν να νοικιάσουν ένα δικό τους διαμέρισμα είτε μόνοι τους είτε με κάποιον φίλο ή συμφοιτητή για να μπορούν να μοιραστούν τα έξοδα. Η τιμή των ενοικιαζόμενων διαμερισμάτων ανέρχεται συνήθως σε τουλάχιστον 100 με 150 ευρώ ανά μήνα για κάθε ένοικο.

Διατροφή

Η διατροφή των σπουδαστών αποτελεί ακόμη ένα σημαντικό ζήτημα που το Πολυτεχνείο φροντίζει να εξασφαλίσει. Η φοιτητική λέσχη προσφέρει μαγειρεμένα γεύματα σε εξαιρετικά προσιτές τιμές. Μικρά εστιατόρια και καφετέριες, καθώς και χώροι γρήγορου φαγητού που βρίσκονται περιμετρικά του Πολυτεχνείου προσφέρουν γεύματα σε τιμές που δεν ξεπερνούν τα 2 ως 4 ευρώ.  όπου μπορείτε να απολαύσετε ένα καλό γεύμα με 2 έως 4 ευρώ

Υπάρχουν επίσης σνακ μπαρ που σερβίρουν πρωινό και δεκατιανό σε κάθε ένα από τα κτίρια του Πανεπιστημίου. Τα σουπερμάρκετ στη Βουλγαρία είναι ανοικτά από τις 06:00 έως και τις 23:00, ενώ τα περισσότερα είναι 24ώρα.

Στα διάφορα ρεστοράν που βρίσκονται στην πόλη της Βάρνας μπορεί να ικανοποιηθεί γευστικά ο πιο δύσκολος επισκέπτης. Οι τοπικές σπεσιαλιτέ και τα διάφορα ρεστοράν που φιλοξενούν γεύσεις απ’ όλο τον κόσμο προσφέρουν ένα ανεπανάληπτο ταξίδι γεύσεων!

Ασφάλεια υγείας

Όλοι οι διεθνείς φοιτητές, οι οποίοι είναι πολίτες κρατών μελών της ΕΕ και του ΕΟΧ, πρέπει να έχουν ευρωπαϊκή κάρτα υγείας και ασφάλισης (έντυπα E128, E111 ή την ηλεκτρονική κάρτα της Ε.Ε.). Ο τύπος εγγράφου εξαρτάται από τον εξουσιοδοτημένο ασφαλιστικό φορέα της χώρας προέλευσης. Η κάρτα της Ευρωπαϊκής Κάρτας Ασφάλισης Υγείας σας εγγυάται την επιστροφή των ιατρικών εξόδων, αλλά και την πληρωμή ιατρικών τελών.

Οι σπουδαστές που είναι πολίτες τρίτων χωρών θα πρέπει να προβούν στη δημιουργία πιστοποιητικού ασφάλισης υγείας με την αρχή που είναι υπεύθυνη για τις υγειονομικές υποθέσεις από την χώρα καταγωγής τους, αλλά και από το Βουλγαρικό Υπουργείο Υγείας. Το παρόν πιστοποιητικό πρέπει να περιέχει σαφή περιγραφή του πεδίου των δικαιωμάτων τους. Οι σπουδαστές πρέπει να λάβουν το πιστοποιητικό ασφάλισης υγείας άμεσα και πριν την άφιξη τους στο έδαφος της Βουλγαρίας.

Call Now Button