Αγαπητοί/ές φοιτητές/τριες,

Συγχαρητήρια για την επιλογή του Πολυτεχνείου Βάρνας, ως τόπου έναρξης και συνέχισης των σπουδών σας.

Η επιλογή επαγγέλματος και ιδρύματος για την κατάλληλη θεωρητική και πρακτική κατάρτιση αποτελεί ένα εξαιρετικά σημαντικό βήμα στη ζωή κάθε νεαρού ατόμου. Η επιλογή ενός πανεπιστημίου στο εξωτερικό, σε μια γειτονική ή μακρινή χώρα μπορεί να επηρεάζεται από διάφορους παράγοντες, όπως ατομικά συμφέροντα και προτιμήσεις, φιλοδοξία προσωπικής ανάπτυξης, ενδιαφέρον για την αντίστοιχη χώρα κλπ. Σε κάθε περίπτωση, ένας από τους σημαντικότερους παράγοντες είναι η ικανότητα του Πανεπιστημίου να παρέχει ποιοτική εκπαίδευση σε μια περιζήτητη και με ποικίλες προοπτικές ειδικότητα. Από την άποψη αυτή, το Τεχνικό Πανεπιστήμιο Βάρνας είναι ένα από τα διασημότερα Πανεπιστήμια της Βουλγαρίας, με παράδοση πάνω από μισό αιώνα στην εκπαίδευση υψηλά ειδικευμένων επαγγελματιών στον τομέα της τεχνικής επιστήμης και σε άλλους τομείς επιστημονικής γνώσης. Οι απόφοιτοί μας έχουν αντίκρισμα σε διάφορες βιομηχανίες και τομείς της εθνικής οικονομίας στο εξωτερικό.

Το Πολυτεχνείο της Βάρνας είναι διαπιστευμένο από τον Εθνικό Οργανισμό Αξιολόγησης και Διαπίστευσης της Βουλγαρίας, με το υψηλότερο δυνατό βαθμό και με πιστοποίηση κατά ISO 9001: 2008. Επιπλέον, το Πολυτεχνείο της Βάρνας είναι αναγνωρισμένο από την Ένωση Ευρωπαϊκών Πανεπιστημίων (EUA), γεγονός που δείχνει την πλήρη συμμόρφωση της εκπαίδευσης με τα Ευρωπαϊκά Πρότυπα Ανώτατης Εκπαίδευσης.

Προς το παρόν, συνολικά περίπου 6000 φοιτητές εκπαιδεύονται για τους τίτλους σπουδών και πτυχίων Bachelor και Master, σε περισσότερα από 70 προγράμματα, σε οκτώ επαγγελματικούς τομείς. Προσφέρουμε διάφορα διδακτορικά προγράμματα και άλλες μορφές μεταπτυχιακών τίτλων σπουδών, όπως και συνεχή επαγγελματική εκπαίδευση. Οι ξένοι φοιτητές από χώρες της Ευρώπης, της Ασίας και της Αφρικής λαμβάνουν εκπαίδευση σε ειδικότητες της επιλογής τους στη ρωσική, αγγλική και βουλγαρική γλώσσα.

Το Πολυτεχνείο διαθέτει σύγχρονες εκπαιδευτικές, πληροφοριακές και ερευνητικές εγκαταστάσεις – πανεπιστημιακά και σύγχρονα εργαστήρια και προσομοιωτές εξοπλισμένους από κορυφαίους παγκόσμιους παραγωγούς στον τομέα των τεχνολογιών της πληροφορίας, των ηλεκτρονικών, των επικοινωνιών, των θαλάσσιων μεταφορών κλπ. Κατά τη διάρκεια των σπουδών τους, οι φοιτητές μπορούν να αποκτήσουν πιστοποιητικά για επαγγελματικές δεξιότητες από κορυφαίες εταιρείες, όπως η Microsoft, η Cisco, η Siemens κλπ.

Μαζί με τις εκπαιδευτικές και ερευνητικές δραστηριότητες, το Πολυτεχνείο της Βάρνας παρέχει στους μαθητές του σύγχρονες εσωτερικές και εξωτερικές αθλητικές εγκαταστάσεις, πλούσια βιβλιοθήκη και φοιτητικές εστίες. Οι φοιτητές μπορούν να συμμετέχουν στις δραστηριότητες των συλλόγων φοιτητών πανεπιστημίου, σύμφωνα με τα δικά τους ενδιαφέροντα.

Κατά τη διάρκεια των σπουδών τους στο Πολυτεχνείο Βάρνας, οι φοιτητές έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα ERASMUS Plus της Ευρωπαϊκής Ένωσης και να παρακολουθήσουν μαθήματα για ένα εξάμηνο ή να αναπτύξουν τις διπλωματικές τους διατριβές σε κορυφαία πανεπιστήμια στη Γερμανία, τη Γαλλία, το Βέλγιο, τη Δανία, την Ισπανία, την Ιταλία, την Ελλάδα, τη Φινλανδία και την Πορτογαλία. Επιπλέον, έχουμε συνάψει σχέσεις και ακαδημαϊκές ανταλλαγές με πανεπιστήμια από το Καζακστάν και την Τουρκία και αναζητούμε συνεχώς ευκαιρίες για περαιτέρω ανάπτυξη αυτών των σχέσεων.

Είμαι πεπεισμένος ότι η εκπαίδευσή σας στο Πανεπιστήμιό μας και η παραμονή σας στην πόλη μας θα είναι επιτυχής και θα σας αποφέρει προσωπικά και επαγγελματικά κέρδη.

Ο καθηγητής Δρ. Rosen Vassilev,

Πρύτανης του Πολυτεχνείου Βάρνας

Call Now Button